Финален кръг от националното състезание “Мога да чета на английски”

Ученици от цялата страна се състезават кой е по-по-най на английски

 

60 деца от държавни и частни училища в София и страната премериха сили на финала на състезание по четене на английски език в столичната Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“. Тази събота бе последният кръг на интелектуалната надпревара, до който достигнаха най-талантливите и запалени по изучаването на езика на Шекспир деца.
Сред победителите са Частно училище “Веда”, Първа частна английска гимназия “Уилям Шекспир”, Софийска математическа гимназия – с цели четирима първенци в различните нива, 74 СОУ „Гоце Делчев“, Училище “Англеланд” -Враца , Езикова школа към читалище “Родина” – Стара Загора, Езикова школа “Престиж”, Българско-британски информационен и езиков център – София.
„Мога да чета на английски” е съвместна инициатива на Британски съвет – България и Българската асоциация за качествени езикови услуги – ОПТИМА. Състезанието се провежда за първи път , но има амбицията да се превърне в ежегодно събитие, което да привлича все повече участници.
„Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.” – с цитат от Рей Бредбъри Любов Костова, директор на Британски съвет – България, обяви финала на последния кръг.
„Четенето може да бъде удоволствие, стига да бъде поднесено по един интересен начин“, добави председателят на БАКЕУ – ОПТИМА д-р Веселин Чантов, един от основните инициатори на новия конкурс.
По време на състезанието за преподавателите, ръководещи отборите от училищата и школите, беше организиран семинар на тема „Преподаване на умения за четене с разбиране по английски език“, в който се размениха ценни съвети за подобряване на обучението по най-изучавания чужд език у нас.
Всички участници получиха сертификати, а победителите от този финален кръг на състезанието ще получат своите специални грамоти и награди по време на честването на Европейския ден на езиците на 26 септември 2017 г.

Вашият коментар